8/21/2016

Aonang Goodwill Hotel, Krabi


Aloha!

It's weekend and baru ada masa terluang nak create new post. Jom cerita pasal my recent trip to krabi. Heeeeee.




It is the second #tripjantunghati. Here is the first one. For this trip we decided to stay at Aonang for 3 days sebab according to cerita all the traveller yang dah sampai sana Krabi Town takde apa-apa waktu malam baik stay near the beach. Aonang meriah sikit. Few days before pergi baru la ada masa and kerajinan untuk buat research pasal an affordable hotel for our stay.

Decided to book this hotel at booking.com after filtering all the hotels available to fit our budget and keperluan lepas dah go through reviews and comments.


420/22 Moo 2 Aonang Muang Krabi 81000 Thailand

How to reach there from airport? We took the bus to aonang beach that cost us THB150/person sampai right depan hotel. Kasi je tau nama hotel tau la dorang. Boleh jugak ambil taxi harga THB600 sehala.






I booked the room through booking.com, senang. First impression bila sampai, okay ada kedai makanan halal right in front of the hotel. Bagus dah la time tu tengah kelaparan. Sampai je hotel counter, terus je kata dah book through booking.com under name xxx, pastu they mintak passport semua orang yang stay situ for their copy. We take the superior double room for three nights at THB2400. It was supposed to be THB2100 for three nights but since kitorang bertiga, hotel policy benarkan 2 adults je in a room, they charge us extra THB100/night. If you want to request for extra selimut and bantal it will be THB150/night. Our budget bajet style mesti la totally fine with the cheapest option. After all the calculation three nights in this accommodation cost us THB800/person.



For me it was totally berbaloi and murah for a two star hotel. The room is so spacious, 4 orang satu bilik pun takkan bertembung la. Bilik air ada bathtub, then ada safety box, balcony, tv, fridge and housekeeper.















They also have free wifi all around hotel tapi time malam a litle bit slow maybe sebab everyone is accessing on the same time kan. Kalau siang tu mostly orang takde kan dalam bilik oh sedap je layan satu episode korean drama tanpa buffering. The downside dia takde lift. Tangga je and kami dapat pulak bilik paling atas tingkat 4 tu pergh mengah jugak la tiap kali sampai bilik. Semua gasping for air hahaha stamina teruk. Kalau orang tua mungkin akan struggle sikit. Tapi rasanya boleh je request bilik bawah kalau kosong kan. Hotel staff semua friendly, tanya je apa pun dorang layankan je. Beli pakej tour dengan dorang pun boleh.

Betul-betul sebelah hotel ada bank and money changer. Senang sangat kalau tetiba short of money ke. Oh hotel ni dekat dengan masjid. So azan memang boleh dengar clear and banyak makanan halal sekitarnya. Actually kat krabi ni memang sangat senang nak jumpa makanan halal. Everywhere ada. From hotel to pantai aonang jalan je terus dalam 10-15 minutes ikut kadar kecepatan kaki kau la. Sepanjang jalan tu ada macam-macam hotel, kedai makan, rumah urut, tour package, souvenir shop so tak terasa la jalan jauh kalau dah syok cuci mata.


Can say that I wouldn't mind to stay at this hotel again.

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2016 l a d y ' s , Blogger