12/28/2012

Vacation part 2




Part 1, here!!


Jejak je kaki kat Medan, Indonesia dah ada orang jemput. The plan is malam tu menginap satu malam kat medan and besoknya terus berangkat ke Lhokseumawe, Acheh (rumah pak lang). Segala perancangan ni pak lang dah rangka siap-siap few weeks before. We are soooo thankful sebab semua ni tak termasuk dalam our holiday plan pun tup-tup dah ada orang sediakan. Alhamdulillah :D


Okay dah selesai check-in, dapat kunci, masuk bilik, bla bla bla semua.. bukan, bukan makan mandi tu semua la. It's picture time! hikhik. 


hah ni lah tempat persinggahan ktorang malam tuh. Grand Kanaya Hotel. Katanya ni hotel baru milik orang acheh. 







failed selca -______-"


disebabkan selca guna timer dah failed. Terpaksalah kami memanfaatkan cermin besar yang ada. 



malam tu ktorang hanya sempat grab tiga bungkus nasi campur untuk alas perut. Lepas makan terus terbongkang tidur. Best kan cuti. :D



Esoknya (Sabtu 1/12) awal pagi lagi ktorang dah bangun siap-siap. Punyalah semangat. Pukul 5 pagi dah mandi. Orang yang tolong hantar semalam kata yg pukul 6 dah boleh start breakfast. At first kitorang macam bengong sikit, pukul 6 tu bukan subuh-subuh buta ke?? Then nasib baik cepat tersedar. Kan pukul 6 waktu indonesia is equal to 7 in malaysia. Ngeng kan, macam first time pulak jejak Medan. hahaha.



 ohh tu nampak sangat muka baru bangun tidur, siap dengan mata sepet sekali.











ok mehh la kita gerak ke bawah for breakfast.



 bila dah jumpa makanan mana nak pandang kiri kanan kan. oh roti, you're mine now. huahahaha *evillaugh*



 tapi..... ada kamera la. nak tak nak kena jugak buat post ayu alaa JJCM sebab nanti nak letak gambar dalam blog kan.



lontong medan :)



Makan punya makan punya makan, sampai tak ingat time. Dah janji dengan orang yang akan jemput ktorang from hotel and hantar pergi Polonia Airport, jumpa kat lobby hotel pukul 7 pagi. Sekali ada orang tegur and suruh ktorang cepat-cepat bawak turun luggage and check-out. Aduhh rasa bersalah sangat sebab tak tepat waktu n menyusahkan orang. Maaf ya pak.


Dalam pada kelam kabut tu sempat jugak posing kat lobby hotel. Siap menguap-nguap lagi. Boleh bayang kan betapa rushingnya ktorang sampai kena amik gambar and yawning dalam masa yang sama.



Tunggu punya tunggu rasa pelik asal pesawat tak sampai-sampai. Sekali pergi check... hah amik kau..




Pesawat delayed la pulak. Pak lang kata jarang gila pesawat ni delayed. Biasanya on time je. Time ktorang jugaklah dia nak ada masalah.


Soo hape lagi. Terpaksalah stay kat situ sampai pesawat sampai. Takkan nak mengamuk pulak kan.










Penat dah duduk kat waiting room tu ktorang lari g starbucks. Grab satu frappuccino berharga Rp50,000. Terkezut kejap bila tengok harga banyak sangat kosong ni.



Kak mira and anggie tak nak terima kenyataaan dan still terkejut. Lama jugak kot dorang belek-belek resit tu. Ohh my precious money. I mana la kisah dengan tu semua. Janji dapat minum and hilang bosan. hehehehe.

Sebenarnya bila convert to RM benda tu murah je. Suka over tau dorang nih.






At last, pesawat sampai jugak. Pesawat ni kecik je. This is our very first time amik domestic flight. Even kat Malaysia pun naik bas je kalo nak pergi mana-mana. Sebab Malaysia negara kecik je kan.  Lagipun dah mama ayah kerja jual ticket bas bukan tiket kapal terbang. Kalau tak...... hahahaha.

Jarak dari Medan ke Lhokseumawe kalau lalu jalan darat is about 6 ke 7 ke 8 jam ikut kehebatan pemandu. Sebab jalan dia bukan highway yang lancar macam kat sini. Kalau lalu jalan udara, Medan (bandara Polonia) dan Lhokseumawe (bandara Malikus Saleh) macam kami ni sekitar 30minit.



Apa yang kita nak buat untuk isi masa 30minit tu?? Hah, kita boleh camwhore sampai lebam. Kalau awak yang jenis tak berapa minat camwhore gedik gedik ni boleh jugak spend your time wisely dengan membaca majalah yang disediakan. Options yg kedua tu amatlah digalakkan. :D

Sampai je lhokseumawe ktorang terus siap-siap nak pergi Banda Acheh. From Lhokseumawe to Banda Acheh pulak makan masa 5 ke 6 jam. Perghhh jauh kan ktorang berjalan. hahaha.





Selesai jugak part 2.


\^.^/




1 comment:

Copyright © 2016 l a d y ' s , Blogger