12/23/2012

Vacation part 1 - Balik Kampung





Okay finally saya dapat juga kerajinan untuk update this entry. Kak mira dah masuk part 2 update pasal this thing on her blog. Ehhh I mana boleh kalah kan.


Basicly.. me pergi balik kampung on 30/11 with kak mira and anggie. Sebenarnya tak boleh nak kata balik kampung but more to holiday. Actually tiap kali balik kampung pun rasa macam holiday. Sebab tiap kali tu la kitorang pergi visit new places, jumpa benda pelik yang takde kat KL ni. That the advantages having kampung kat tempat lain. But this time yang specialnya is we are all by ourselves. Without mama and ayah. Hehehe. Konon nak bebas la kan. Kalau dengan mamayah + adik-adik kecik yang annoying tu memang susah la nak buat benda "ikut suka hati aku". Akhirnya impian kami tercapai. Huahahahahaha. *evillaugh*



packing time!!! as usual the night before baru la sibuk cari baju itu ini, sampai pagi pun tak siap lagi. Nasib baik flight malam. 

Ohh lepas siap kemas baju pagi tu barulah i update blog lepas tu baru bersiap-siap. Sekali time mamayah sampai pukul 5 kitorang still tak siap lagi. Flight pukul 9pm soo biasanya kena ada kat airport around 7.30 the latest la kan. Kitorang pun relaks je, taking our own sweet time and keluar rumah dah nak dekat pukul 6. Alaa dari rumah nak ke LCCT ambik masa satu jam je pun. Tapi disebabkan hari tu hari jumaat dengan hujan lagi, we terperangkap dalam kesesakan lalu lintas. Tepat pukul 8 baru sampai LCCT. Hahh apa lagi kan, kelam-kabut berlari takut counter bag dah tutup. Pffuhhhh this is the first time i terkejar ke sana-sini kat airport. What an experience!!!



lepas dah boleh tarik nafas dengan tenang barulah keluarkan camera and it's picture time!!!!


muka excited + penat






















hahh kalau nak keluar negara ni kena isi-isi borang kan. Kitorang boleh pulak tak bawak pen. Yelahhh dalam kelam kabut kat airport tadi mana la nak ingat pasal benda-benda ni kan. Masalah masalah. Sooo nasihat saya is pastikan sentiasa ada sebatang pen dalam beg masing-masing walau ke mana jua anda pegi. Tolong la ingat tau. Sekian, terima kasih.



Selesai dah part 1.

^o^






5 comments:

Copyright © 2016 l a d y ' s , Blogger