jalan-jalan





Hello

Assalamualaikum




Pada suatu hari yang lepas... seperti biasa, benda yang dah terabad lama jadi baru reti nak cerita kat blog sekarang.


Yang penting kejadian berlaku somewhere in march.. akhir bulan 3..

Okay dah ingat, nasib baik saya dah buat langkah berjaga-jaga because i know my memory yang macam gold fish tu.. saya save all the pictures dalam satu folder name : 240313. Hah.. with that saya pun dah boleh ingat dah bila kejadian ni berlaku. hahahaha.





hah buat hape la si nisa ni berbaju kurung siap ngan kotak hadiah tengah panas terik tu kan




Mestilah attend wedding. Kalau ikutkan hati nak je sarung seluar jeans and blouse tapi nanti kena label 'tak sopan' pulak. Dengan separuh rela pakai jugak la baju kurung. Ni pun siap ada wardrobe mallfunction. Nasib baik sangat ester ada jadi my dear stylist. Kalau tak aku memang redah je pakai baju warna biru and tudung warna kuning. Emangnya gue pikirin. Ester yang beria-ia "no nisa no!! get your mind straight. jangan nak malukan diri sendiri, kalau tak kita putus." ehh?? Haha definitely not the exact sentences. I twisted here and there but.. you get the point right?? :D


Saya ni kalau nak ber'ayu-ayu' memang ikut mood. Bila datang mood yang betul memang takat pergi jalan-jalan pun sanggup nak pakai jubah or baju kurung. Tapi bila dah datang mood malas + rimas memang baju kurung, dress, jubah or apa-apa yang sewaktu dengannya kena tolak tepi. Langsung taknak pandang.


That time, memang keadaan langsung tak membantu. Dah la hati separuh rela sarung baju kurung tu.. cuaca panas terik pulak tu. Masa dalam kereta elok je hujan lebat. Sampai je destinasi elok je hujan berhenti. Matahari terpacak atas kepala. Dugaan..





sementara tunggu pengantin sampai kita haruslah berkemwo dulu.. hihihi




sambung berkemwo lagi lepas perut dah kenyang. hahaha



habis mana gambar pengantin???






penting ke???








hahahaha



ni haa pengantinnya. Ms Nani ni lecturer english kat limkokwing. Now dia dah selamat terbang ke mana ntah ikut her husband. hehehe






Bila kita dah pergi jauh-jauh sampai senawang sana takkan lah nak balik cepat cepat kan..


So we decided to go ambil angin kat pantai PD.



angin bertiup kencang dan matahari yang menyilaukan. pergghh ayat nak hebat je.








haa baru jumpa laut dah cenggini rupa dia.








Lepak kat PD dalam setengah jam then balik. Memang lah tak puas. Rasa nak terjun je dalam laut tu dengan baju kurung tu haa. Nasib masih waras lagi. hahaha







Post a Comment

Designed by FlexyCreatives