11/05/2014

Rindu



Pause kejap to merepek di blog. Rindu.


Eherm. Assalamualaikum.


Dah kenapa update blog sebulan sekali je ni?? Ha. Untung update. Hikhik. Tu memang betul-betul unintentional la kan. Tau-tau je eh eh eh dah masuk bulan baru la eh eh eh lagi few months 2014 nak habis eh eh eh final exam kejap je lagi eh eh eh cuti sem dah dekat eh eh eh kemain banyak eh kau.


Penat dah berjam menghadap assignments. Memula ingat ada satu je, recheck again eh ada lagi satu la. Somehow i just realized (after carefully check again and again and again) laaaaaaaa total semua ada lagi hutang tiga assignments. *sigh* Serious baru ingat nak relax this week. *sighsigh* Final Exam in two weeks. Here i am still wondering apa yang aku dah belajar this semester. *sighsighsigh*




One of the rare picture of all 6 of us. Apa?? Rindu mereka ni?? Memang tak ah, muak ada la tiap hari menghadap muka memasing. Tiap hari ada je benda nak buat gaduh. Tapi. . . . . goshhh rindu gila nak pergi family vacation. Lama sangat dah tak buat. Memasing busy.


Kalau nak pergi bercuti dah semestinya benda paling penting is kau nak pergi ke mana.


Ayah punya tempat kegemaran kalau nak cuti : Beach / Pantai. Apa je tempat ada relax, damai, ada laut. 


Mama punya favorite place pulak : City / Bandar. Apa je tempat yang best shooping.



Anak-anak dia semua tak kesah asalkan dapat tidur hotel yang ada swimming pool. Wajib ada swimming pool kalau tak kitorang tak diiktiraf as hotel. hahaha. 



Ayah la selalu menang sebab kalau pegi tempat mama suka muka dia semacam and mesti ada je tak kena. "KL pun ada kalau nak pegi tempak semak-semak ni", antara ayat lazim dia.


Sebenarnya rindu nak berkecoh-kecoh kehulu-kehilir. Even takat nak pegi makan pun kecoh kemain dengan fe'el masing-masing. Annoying, menyampah, letih tapi in the end of the day memory tu ah yang kita angkut, hold and keep repeat sampai tua.





2 comments:

  1. happy final exam! hehe :p

    kalau Hana, suka bercuti kat pulau :) paling best kalau dapat snorkling

    ReplyDelete
  2. @Haruno Hana 하나 thanks !
    kita tak penah cuba snorkeling lagi sebab takut haha

    ReplyDelete

Copyright © 2016 l a d y ' s , Blogger