10/06/2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?



Assalamualaikum and annyeong!



Andd again, i've nothing to do (though im not yet finish my assignment) so i'm joining 'SEGMEN LYSSA FAIZUREEN'






Ohh syarat nak join segmen ni senang je, just kena publish 1 entry about this segmen and answer the question below...


kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?

Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la .. 


Yeahhh, tak boleh panjang lagi ke soalan kak lyssa faizureen oii??


Okay.. time to answer the questions one by one.


Kenapa korang saya berblog? Apa tujuan utama/asal korang saya berblog?
Untuk suka-suka. Serious. Bila tengok orang lain merepek meraban dalam blog terus rasa nak ada blog sendiri jugak. Takde tujuan langsung. Ntah pape kan. hahaha. Lepas tu baru perasan yang rupanya blog ni berguna untuk curhat like a diary and tempat simpanan memori untuk kenangan masa hadapan. Hah hape lagi, terus blog ni jadi macam catatan harian. Bila saya rajin saya update, bila malas blog pun kena tinggal.



Apa yang menariknya tentang blog korang saya tu?
Alamak. Ni soalan mencabar ni. Personally saya rasa blog saya ni menarik bagi saya seorang je. Takde that WOW factor pun untuk buat orang lain suka. For me, my blog is just a medium of sharing my story online. Nothing else. Soooo............... i really dont know how to answer this question.



MOVE TO THE NEXT ONE!



Siapa yang menjadi sumber inspirasi korang saya dalam dunia blogging? 
for me, it's Fatin Liyana and Maria Elena. I adore them. Cara penulisan dorang menyeronokkan. Sempoi je. Bila la agaknya saya dapat jumpa dorang ek?? :D





Wooohoooo finally terjawab jugak soklan-soklan yang bertimbun tu. Memandangkan dateline segmen dah dekat, (pukul 9.00 malam) ni jelah yang mampu di-share-kan. Nak tulis pepanjang takut tak sempat pulak. Dah pengacau terhebat - ain dah mulakan misi dia mengganggu ai taip this entry. Sabar jelah dapat adik camni.


Kbai. Thanks for reading.


32 comments:

  1. SELAMAT BERSEGMEN YUNK ..

    SINGGAH DARI SEGMEN YG SAME .. WINK3 ^_^

    ReplyDelete
  2. dari segmen yang sama..azwa follow skali blog kamu..

    http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan...follow sini..no.189..
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. slmt bsegmen...
    yaya lum join lg..ade mse t yaya join..hehe ;p

    ReplyDelete
  5. terjah sini :D
    jemput ke blog Hana ^^

    http://haruno-hana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Salam :)
    Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. dari segmen sama :)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
    Hepi blogging .


    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. Datang melawat :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. dari segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com

    promosi
    t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

    ReplyDelete
  15. Singgah dari segmen yg sama..happy blogging(^_^)v
    http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Kak M follow sini

    ReplyDelete
  16. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. Dari segmen yg sama :))

    P/S : Dah pollow sini , sempoi jeee blog ni , singgah blog huduhh yana yehh , nah kad jemputan ;) heeeee .

    ReplyDelete
  18. Tuan tanah maria dtg melawat ni..mari singgah kt blog maria sbentar..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
    Terima kasih..

    ReplyDelete
  19. Singgah!! sini
    Pssst!!blog miss z berwajah baru..apa komen anda :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/blog-berwajah-baru.html

    ReplyDelete
  20. singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

    ReplyDelete
  21. hi,

    dr segmen lyssa

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #197

    ReplyDelete
  22. singgah,baca entry n follow sekali..=D

    http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  23. datang sini

    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/nama-dalam-phone-tu.html

    ReplyDelete
  24. jejak post dari segmen yg sama :))

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  25. datang terjah dari segmen yg sama. follow sini. 201. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  26. hi..singgah follow awak,dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  28. Haha. Sama macam saya. Bila ade mood nak updated saya updated, bile dah malas saya biarkan je sampai berbulan-bulan.

    http://nazurahkhamsa.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  29. salam hye..
    dri segmen yg sme..
    done follow u ^^
    vsit my blog key... ^^
    kalau sudi follow la skli ek hehe

    ReplyDelete
  30. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger