Boat Noodle Publika




Hi, Hello World!!

Ehem, assalamualikum (:



Meh saya nak share benda best ni. Pasal makanan! Yoohooo lama betul tak cerita pasal makan kat sini. Eh pernah ke i did a makanan special post?? Lupa sudah. hehehe



Okay jom proceed




















hehehehe haruslah kasi teaser dulu


















ceit teaser konon. sebenarnya gambar noodles je ntah mana hilang. excited sangat nak rasa sampai lupa amik gambar.  hahaha bowl kosong adalah. gambar menu pun jadilah ye.

Actually dah lama teringin nak rasa boat noodles ni sebab retis ramai benau makan benda alah ni. hahaha. Nak jugak la tau rasa dia cemana. Then bila dengar yang kedai dia ada satu dekat publika, i was like eh kat mana?? Asal tak penah nampak. Turn out saya ni rupanya tak pernah explore publika ni betul-betul rupanya. Selalu jalan kat dalam je. Bahagian luar yang sepanjang jalan penuh restaurant tu tak pernah jejak lagi. Hahaha.


Boat Noodles kat Publika ni ada 2 tau. Satu halal, satu lagi terang-terang kat pintu dia tulis non-halal. Yang ni kat tingkat 1 sebaris dengan Ichiban Boshi.





Yang ni halal la obviously i makan kat situ kot. Nine Bowls Boat Noodles tu non-halal






While waiting apa lagi kita boleh buat kan. . . . .






Okay okay nampak sedap tak??

Emmm for me rasa dia takde la sedap gila. It's just okay, bolehla. Dia ada dua jenis sos. Dia pandai tau semangkuk memang ah RM1.90 tapi takat masuk dua suap je dah habis. Tipu la kalau sorang makan satu je. Rasanya paling sikit mesti order dua.






Hah yang ni sedap iloike. 

Memula tengok dalam menu nama dia ntapentah bahasa thai la kot, kitorang main taram je order nak rasa kan. . . sekali sampai ekeleh sejenis tepung pelita, kuih talam la.







Ni biasa ah bakso or bahasa universal dia meetballs. Dia ada bebola ayam jugak but kalau makan bebola tok we always prefer beef teehee.






Iced coffee dia sedap!







Ermmm iced green tea dia walau tak berwarna hijau pale macam kat tempat lain, tapi rasa dia memang tawar yg sama.






Hah ini budak menggedik tanak kalah nak jugak take picture dengan gelas. 

Padahal minum mineral water jer.. ceit.





Ha kau tengok ain pun letih nak kira berapa puluh mangkuk yang ada ni. Ni la semua hasil tangkapan konon nak rasa tu.




Overall, tempat ni syok buat lepak relax gitu. Kalau kelaparan macam tak syok sikit sebab tak banyak variety of choices pun ada noodles je kan.  Ni bajet nak rasa je dah sampai berbelas mangkuk, tak tau la kalau tengah kelaparan cemana gaya dia. haha. Oh yang paling syok kat sini takde gov tax/service charge watsoever.



Post a Comment

Designed by FlexyCreatives