pemalas

olla!! :)

hari ni baru terasa nak update blog. kenapa? sebab hari ni dah sekolah. waktu cuti memang malas-semalas-malasnya nak bukak blog-blog ni. facebook sahaja hari-hari. don't ask me why. macam terbalik je. biasanya orang lain waktu cuti la dier ada masa nak update cerita-cerita gempak dier tapi saya lain. bila tengok balik post yang lepas-lepas baru perasan yang hari sekolah terutamanya exam week entry setiap hari. bila cuti 2 minggu ada 1 post je. like cacat kan. that's me. entahlah. bila waktu sekolah ni ada je kerajinan nak menaip benda-benda ntah pape.

sekarang ni dah masuk semesta dua. cepat sangat masa bergerak sekarang. bling-bling dah hari isnin. sok-sek-sok-sek dah hari sabtu. semesta dua ni akan lagi sibuk dengan penyemakan buku, hari anugerah cemerlang, ujian dua...bla bla bla.. then kelip-kelip dah masuk tahun baru. dah nak SPM. ok cukop. tak mau ingat pasal SPM. tahun depan baru pikir. hahahaha.

my holiday homework yang berlambak-lambak tu akhirnya tetap berlambak-lambak. tak berkurang langsong. saya kalau bab homework-homework ni memang liat sikit. eh bukan sikit.. banyak!! kalau bab homework terus kibar white flag surrender awal-awal. tak tau macam mana nak buang vitamin M yang banyak betul kat dalam badan. my bio teacher said yang vitamin M kat dalam badan ni dah berkurang sikit banding dengan tahun lepas. rasanya betul kot. sebab tahun lepas memang tak buat langsung homework-homework ni. at least tahun ni bergerak sikit la walaupun lambat macam kura-kura tercekik.

tadi waktu balik hujan lebat sangat. i mean sangat-sangat. turun bas je dah basah kuyup. then terpaksa berteduh kat jejantas sebab takut nak redah hujan yang lebat + guruh tu. saya bab hujan lebat tu tak kesah langsung tapi bab guruh tu memang sangat kesah. tunggu punya tunggu hujan still tak nak reda. so bila ala-ala guruh tu tak de saya pun mengambil langkah yang bijak untuk meredah hujan lebat tu. dah la jalan melenggang kangkung konon nak menghayati moment tu sebab dah lama sangat tak mandi hujan lebat-lebat. tapi bila teringat pasal guruh terus bukak langkah besar-besar. sekarang ni beg memang sedang dijemur. nasib baik buku tidak mengalami sebarang kebasahan. harap beg boleh kering kalau tak esok nak pergi sekolah macam mana? tak pergi sekolah kah?? hahaha. you wish.

Post a Comment

Designed by FlexyCreatives