parents teacher interview.

olla,

hari ni pagi-pagi sudah diaim kakak prefect sebab tak pakai full uniform. maybe memang salah saya sebab gedik malas nak pakai full uniform, tapi yang buat tak puas hati.. kenapa saya seorang je yang kena tahan??? like i tak nampak banyak lagi orang lain yang tak pakai full uniform terlepas masuk dewan. nampak sangat yang kakak tu dengki. kalau tak mestilah dier tahan SEMUA orang yang tak pakai full. bukan SEORANG je. malas nak panjangkan cerita, redha jelah kena duduk luar dewan. tak dapat tengok pelantikan pengawas baru. :( maybe salah saya lagi sebab tak complain pasal tu. tapi just think positive and terima yang mungkin hari ni not my day.

yang buat nak ketawa guling-guling tapi tak boleh bila pengawas suruh all latecomers tulis "I WILL NOT BE LATE AGAIN" 100 times on a piece of paper. for me benda tu sumpah kelakar. maybe dorang rase yang dengan cara tu orang yang banyak kali lewat boleh insaf tak nak buat lagi. tapi as for me, half of them maybe taubat tak nak buat lagi.. the other half??? pandai-pandai lah. susah nak ubah attitude orang kecuali dia sendiri. suruh lah dier tulis beribu-ribu ayat sekalipun kalau dah degil tak jalan jugak. buang kertas, tenaga, masa je. tapi bila fikir-fikir balik, sebagai orang yang dah pencen datang lewat ni... fyi,tahun lepas saya pernah sampai 7 kali datang lewat. hebat kan??? tahun ni alhamdulillah dah berkurang kepada dua kali. harap tahun depan tak de langsung. ...latecomers ni sometimes rasa yang lagi elok tak yah datang sekolah langsung bila dah lewat. yela, kalau datang lewat kena marah, denda, demerit, buat litter duty, blablabla tapi bila tak datang sekolah terus paling tak, kena buat surat cuti dengan macam-macam alasan. lagi senang. itu pemikiran yang tak baik ya, adik-adik. jangan sesekali ikut. nanti tertinggal pelajaran padan muka.

haa!
after recess, as you can see, title of this post, parents teacher interview atau dalam bahasa senangnya, hari parents dapat tau perangai anak mereka kat sekolah + result anak yang sangat 'membanggakan'. mula-mula cuak sikit takut mama ayah bising sebab my result sangat cantek! tahun ni ayah yang datang. wow! first time ayah datang ambil report card anak dier sensorang. selama ni mama je yang pergi benda-benda ni semua sendiri atau ayah teman. tapi bagus jugak ayah yang datang. biasa lah. ayah kurang sikit bebelan dier compare to mama.

benda tu start pukul 11. biasanya my parents tak pernah datang awal. paling pukul 12 baru sampai. tahun ni luar biasa sikit. bila tanya ayah, dier kata kol 10.45 dier dah sampai. tapi still dapat no 9. kelakarkan. my class ni murid ngan parents berjaya sikit. semua pakat nak datang awal. tapi at the end semua kena tunggu lama. sorang cakap ngan cikgu paling kurang 5minit. like me. and paling lama 15minit rasanya.  jadi kalau 5minit for each student, 8 orang sudah kena tunggu 40minit. and tak semestinya sorang tu 5minit. mungkin lebih. cuba bayangkan berapa lama kena tunggu. hisshh.. sabar jela.

nasib baik ayah tak banyak sangat cakap. lagipun pagi-pagi kat dalam kereta sudah warning awal-awal pasal my result. nanti tak la dier buat sakit jantung tengok result anak dier sungguh cantek! cakap punya cakap tetibe terkeluar soalan,
 "macam mana perangai khairun nisa ni kat rumah??" dush. masa tu dah tau dah ayah akan cakap pe..

 "dier ni hari-hari sibuk duduk depan laptop. ingatkan duduk dalam bilik belajar," haa! kan betul. dah agak dah mesti tu jawapannya. yelah. memang tu pun yang saya buat tiap-tiap hari.

this is my result for mid-year exam..
BM : A-
BI : B+
Pislam : A-
SEJ : B
MATH : B
ADD MATH  : E
PHY : C
CHEM : G
BIO : B
berjaya kankankankan!! yang pelik tu chemistry yang gagal and physic lulus. C pulak tu. tak tau camne ley dapat result macam tu. hahahahaha.

Post a Comment

Designed by FlexyCreatives