3/06/2013

Shopping




Shopping

Shopping

Shopping

I love shopping. Tapi lagi suka window shopping.

Nowadays, ntah kenapa, rasa nak shopping tu membuak-buak. Tapi semua orang asyik busy je nak ajak keluar pegi jalan-jalan ke mall. Jadi kerja asyik menghabiskan masa explore online butik je tapi belinya tak jugak. Sebab almaklumlah, masih sedar yang saya tak cukup kemampuaan lagi. Telan air liur jelah yang mampu.

Tetiba dapat assignment for subject internet technology, kena buat website. Website untuk promote product pilihan kita. Ala-ala online shopping gitu. Jadi nak tak nak kena jugak go and check satu-satu website yang menarik, cantik, user friendly, and simple. Bila dah masuk zalora la fashionvalet la calaqisya la memang temptation utk memborong apa yang dorang jual sangat tinggi.

Pesal lecturer ni pegi bagi assignment macam ni?? Punya lah penat i resist the keinginan nak membeli dia boleh suruh buat benda yang require me to study the structure of the online shopping website. Memang mata akan automatic pergi kat product dia la kan. Takdenya saya nak tengok and pikir "ohh layout dia macam ni, two column ke three column ye."

Tapi dalam banyak-banyak website yang saya dah explore...


There is this one website i love the most


http://tudungpeople.com/


Hoi dah la websites dia ringan, load bapak cepat. Sangat sesuai for orang macam saya yang ada limited internet excess. Lepas tu senang to navigate pulak tu. Dengan model yang cantik and reasonable price.. wahhh lagi lah bertambah-tambah plus point untuk dia. Memang kalau ikut hati nak sent order terus. Nasib baik masih boleh calm down n berpikir dengan waras.




Selca time!!  Happy satu assignment dah selesai.  Two more to go!  Fighting.  Must keep the positive vibes around me.







1 comment:

  1. saya pun suka sangat window shopping. sekarang ni malas nak keluar, so online shopping jadi pilihan.hehe

    ReplyDelete

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger