Novel Cinta




Hollaaa..





Rasanya dah lama saya tak bercakap pasal hobi saya yang satu tu. Rasanya dah lamaa sangat tak cerita pasal any buku dalam blog ni. Almaklumlah kalau nak tulis something about a novel (for me) perlu ada tahap kerajinan yang tinggi. Saya suka share buku yang when i read that book i read it with a passion. Not suka-suka flip here and there tanpa ada apa-apa isi. Maksudnya memang novel yang betul-betul saya suka la.

My taste and your taste is definitely different. Yang best bagi saya mungkin bosan bagi awak. Yang biasa-biasa bagi saya mungkin best giler bagi awak.





Ok peminat novel semua..

Hlovate : i'm a fan of her books. Simple but complicated. Camne tu??? Hah try baca satu novel dia and u will understand.




Okay, her brand new novel called Anthem will be available at PBAKL 2013 and online at www.jemariseni.com from April 26th, insyaAllah for RM24


Ohhh ni novel melayu tau. Tajuk je inggeris. Haha.




Nowadays dah banyak sangat la cerita novel jadi drama. Lepas satu, satu keluar. Haishhhhh. Sebagai pencinta novel, i would love to see how they interpret the novel and buat dia wujud in real life. But sometimes maybe my expectation is very high and it turn out not like what i imagine and expect it to be. Haaa mestilah saya kecewa.

Dahhh terus la rasa tak puas hati. Rasa geram. Padahal tu bukan salah sesiapa pun. Kadang-kadang pulak bila dah tengok drama tu, alaa sweetnya. Then baca novel, 'ehhh mana ada camtu!! tipu la.' hahaha



Okay okay ni pendapat saya je tau.

Bicara Hati - Damya Hanna
[tunas] - Hlovate
Selamat Tinggal Sayang - Ma Lee Chuswan
Adam & Hawa - Aisya Sofea

Antara novel favorite yang saya dah baca beratus-ratus kali pun tak bosan.




  1. takkan pernah bosan ngan novel Hlovate! haha :D sume best2 n ada pengajaran yg boleh masukkan dalam hidup kita ^^ dah lama tunggu Anthem.. since 2009 lagi kot.. tahun ni baru ada

    ReplyDelete
  2. @Haruno Hana 하나 true. dia dah lama tulis kat blog dia kan?? haha

    ReplyDelete

Designed by FlexyCreatives