4/11/2016

Tempah Kek Comel





Rasanya tak pernah lagi tempah kek sebelum ni. Semuanya just beli dah siap kat kedai kek kegemaran ramai, King's or Secret Recipe.

But last january for the first time tempah kek kat orang and the result was great. It was a really simple chocolate cake with simple decoration. Okay la for 1st timer like us yang family masing-masing so demanding and hard to impress. Tak suka yang banyak cream la, fondant terlalu manis la, the cake is too dry la ntah apa la lagi.

Paling best sebab sangat senang nak deal. Tempah kek pun so last minute. Hari sabtu is D-DAY, khamis tu baru terhengeh-hengeh nak mesej place order. Nasib baik dilayan. Kalau tak melepas ah mampu potong kek pisang letak 2-3 scoops ice cream je lah. Eh sounds good pulak kan hahahaha.



Orang suruh order kek classy ada bunga ke donut ke dia pergi order kek doraemon. Dasar birthday girl tak mau move on. See the number on the cake, 25 kot!




For those wondering, we got the cake from here! 




Kejap je rupa kek cantik terletak camtu. Lepas few slices, habis tergolek-golek Mr Doraemon tu kesian betul.


No comments:

Post a Comment

Copyright © 2016 l a d y ' s , Blogger