12/15/2016

I Live Alone



Ni bukan nak cerita pasal reality show korea tu ya.

Ini cerita pasal realiti kehidupanku. Mama ayah decided to move to Sg Petani for work purposes. And of course they brought semua anak yang masih dalam tanggungan with them. Tinggal daku kini seorang diri. Okay not. Tinggal me and my older sister berdua kat KL. It's been two weeks. Rumah tiba-tiba sunyi. Kalau dulu hari-hari ada je yang bergaduh.

It is not easy doing things by yourself when you are so used of having every things ready for you. Bila nak cuci baju, kemas rumah, masak lagi. Macam mana nak bahagikan masa dengan kerja lagi. Baru la terasa sangat betapa senangnya hidup dulu. Lepas tu tetiba living cost makin tinggi sebab you need to pay all the bills sendiri.

But it is okay. Jom anggap ia salah satu ujian kematangan seorang khairun nisa.

6 comments:

  1. Terbalik la kite, I've been living alone for almost two years now but soon akan balik duduk dengan parents.

    ReplyDelete
  2. wah mesti excited kan sebab completely different lain bila sendiri and tinggal dengan parents. :)

    ReplyDelete
  3. Used to be in the same situation! Masa study dulu and also my dad is working in different state. Betul.. rumah sunyi je takda orang >__<

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete
  4. bila dah biasa bising and suddenly sunyi, that lonely feeling automatic datang kan.

    ReplyDelete
  5. Yeppp, consider that as a chance to improve ourselves :D I've been living away from home since 13y.o. and I can't say I am matured enough but yea everyday is nurturing a matured side of me :)

    ReplyDelete
  6. wahh u started young 👍 but sooner or later tetap kena keluar rumah and berdikari kan hehe

    ReplyDelete

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger