12/19/2010

Risau

Okay,

Ni bukan risau pasal result PMR keluar minggu depan. Saya memang tak layak risau pun pasal ni. Tapi cemburu bila tengok semua yang nak ambil result next week tak senang duduk. Sibuk countdown sambil berdoa dapat result gempak. Hanya mampu bertawakal. Saya tak dapat rasa semua tu tahun lepas. Bila fikir balik macam dah boleh mengalahkan katak bawah tempurung. Boleh pulak tak tau result keluar bila. Padahal dah keluar berita, surat khabar. I think i stuck in my own dream world during that time, but a big thanks to my kakak who brought me back into the real world. Kalau tidak sampai tahun depan tak amik result PMR. Hahaha, memori terbaik untuk dikenang.

Ini juga bukan pasal lagu risau nyanyian Alif Aziz and Joanna?? yang tengah meletop dekat radio tu. Eh, bukan tajuk dia kalau cinta ke?? Entahlah, confuse sebab pe yang saya ingat part risau risau risau risau!! Ingat tu lah the tittle of that song.

Apakejadahnya merepek panjang-panjang ni?? Just straight to the point boleh tak!



Maaf,
Sebenarnya tengah risau cuti dah nak habis. No, no, no, Tidak!!! Homework belum siap lagi ni.

D : What should i do??
A : Just get your lazy ass up and start doing your homework, bijak!
D : Oookaayy..
A : I mean now!
D : Alah, esok kan ada masa lagi.
A : Esok, esok and esok, sekolah pun start. Time tu barulah gelabah nak tiru kawan sebelah.
D : speechless

Dalam kepala, si-A dengan si-D ni sibuk berlawan-lawan. Akhirmya gagahkan diri jugak buat homework. Walaupun satu soalan satu hari. Sikit-sikit lama lama siap jugak kan.


Lagi satu, risau sangat dengan chentaQu yang semakin tidak sihat ni. Kakak kata sebab berat sangat. Hard disk dia dah hampir penuh. Semua benda lambat. Penuh dengan lagu-lagu yang didownload tu kot. Plus gambar minho. Kena bawak g klinik before something bad happen. Sangat susah kalau tak de chentaQu ni. Saya sangat bergantung dengan dia.


Tiba-tiba rasa macam nak letak shoutbox dalam blog ni. Then bila fikir balik, is it necessary??  Entahlah.. Tengok lah nanti.

4 comments:

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger