8/11/2011

Forgive and Forget

Forgiving and forgetting is cool.


Tapi kadang-kadang kita memang boleh forgive, but forget?? Memang susah.

Manusia, mana ada yang tak pernah buat salah. Bezanya salah besar or kecik je. Kita kalau dah sedar diri tu buat salah, cepat-cepat mintak maaf. Harapkan orang tu maafkan kita dengan seikhlas hati. Tapi bila orang tu yang buat salah kat kita, rasa berat hati je nak maafkan.

Manusia, selalu sangat nampak salah orang sebelum diri sendiri.

Kadang-kadang geram jugak bila tengok orang yang tak dapat nak terima pandangan orang lain. Ingat diri selalu betul, orang lain selalu salah. Awak, yang namanya manusia tu mana ada betul je sentiasa doplohempatjam. Tak kata jugak yang pendapat orang tu selalu betul. Kalau asyik ambil pendapat orang sampai ignore pendapat sendiri, tak de pendirian namanya. Kena la selalu apply the 'Give and Take' method.

Bila dah selalu guna that method in daily life mesti salah faham jarang berlaku. Jadi kurang sikit guna term forgive and forget yang konon susah sangat tu.

Forgetting isn't that hard when you open your heart sincerely. (:


No comments:

Post a Comment

Copyright © 2016 l a d y ' s , Blogger