8/02/2010

lapan

 oh, nape u makin cute? iloveyouBANGMIR.

eh, betul ke sekarang ni dah masok bulan lapan??? macam tak percaya je. cepatnya masa lalu. tak perasan yang dah lapan bulan jadi budak form 4 yang sedang 'berbulan madu' tapi sebanarnya tak tu. tinggal lagi dua bulan lebih je nak jadi murid yang kononnya sedang honeymoon then after that dah kena mula berfikir macam mana nak cemerlang dalam SPM. lepas tu dah tak jadi murid sekolah lagi. kalau boleh nak 17 forever, jadi budak sekolah yang dalam kepala datang sekolah nak jumpa kawan, bukan belajar and buat homework sebab cikgu suruh kalau tak kena dimerit, bukan sebab ikhlas nak belajar.

bila dah masuk universiti or benda seangkatangnya tu boleh lagi ke buat macam tu?? i bet mesti susah. yelah waktu tu dah kira dewasa sebab dah boleh pergi cinema tengok cerita 18++ . orang mestilah dah tak kesah kita nak belajar or not. kita yang kena pikir tok diri sendiri. selama ni orang tolong pikirkan sebab kononnya kita ni masih tak boleh berfikir dengan waras. i meant bukan kita tak waras gila tu tau. at that age kita memang perlu pandangan orang yang lebih matang tok buat satu-satu decision.

next week dah masuk bulan ramadhan. puasa. kena kurangkan malas, banyakkan ibadah kumpul pahala banyak-banyak dalam bulan mulia tu. i hope dapat puasa penuh tapi tu macam imposibble je. harap tak tinggal puasa banyak sangat this year. tahun ni sambut raya kat kampung. rindu betul suasana kampung waktu raya. dah berapa tahun ntah tak raya kat sana. biasanya atok nenek yang datang sini.

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger