8/30/2010

Sambutan Hari Patriotisme.


Eh, jangan risau. Kyuhyun memang tak de kena mengena langsung dengan sambutan hari patrotisme. :) Cuma tetibe je tadi teringat kat dia. Tu pasal letak his picture. His smile......*die



Esok 31 Ogos, sambutan hari kemerdekaan Malaysia ke-53. Sekarang ni ramai yang gembira sebab esok public holiday.*including me

Hari jumaat lepas my school adakan sambutan hari patrotisme peringkat sekolah. As i've told before, students are required to wear their 'pakaian kebangsaan'. Memang semua cikgu-cikgu tergugat tengok pakaian anak murid. (: On that day, the VIP*i forgot his name bagi speech gila lama sampai more than 1 hour. Tapi memang sarat dengan pelbegai info. Dia cerita pasal merdeka than relate to 1Malaysia to patrotisme and banyak lagi la. Tak tau kenapa that day i felt segar semacam so segala apa yang VIP tu cakap masuk juga la 50%. Biasanya kalau ada event macam ni saya memang akan cari cara untuk tidur and kalau mata tak tertutup otak yang mengelamun ntah kemana. Ingat minho kot. ^_^ So, VIP tu memang bertuah dapat my attention. ecehhh.

Yang paling best bila waktu penyampaian hadiah. Mula-mula memang dah tau yang my class akan memang something sebab before the VIP sampai cikgu dah umumkan wakil kelas mana yang perlu bersedia untuk amik hadiah. Just kita tak tau dapat tempat keberapa and dalam kategori apa. Mula-mula dia umumkan 'kelas paling patrotik'. Guess what?? Yup,mestilah kan my class,4U lah menang. Lepas tu dia umumkan pemenang 'kain rentang'. Definitely yes! 4U menang lagi. Yay!!! Bangga dengan budak kelas 4U yang semangat sungguh hias kelas and lukis banner. Akhirnya matlamat untuk menang and naikkan balik nama 4U as the best class tercapai gak.  :D

Then after recess de class. Huh. Rasa macam saturday school pulak bila ramai yang tak datang. Semua dah hilang semangat bila masuk bab study. Kitaorang dah bagi hint kat cikgu supaya tak yah ngajar tapi cikgu macam tak nampak or buat-buat tak nampak. Nak wat camne kan. Semua cikgu tengah kejar nak habiskan syllabus sebab exam akhir tahun a few weeks after cuti raya. And yang paling penting i have not even touch my book to do revisions. Haishhhh.

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger