8/16/2010

This is life

Hai,

Burrpppp!! Alhamdulillah dah kenyang buka puasa makan nasi kuah sup tulang. Tapi sedikit rasa tak best sebab hari ni mama ayah ada kerja kat melaka balik lambat, buka puasa kat luar. So anak mereka yang buka puasa kat rumah ni rasa sunyi and tak ceria je + tak de kuih-muih tambahan untuk dibuat dessert. Nasib baik teringat yang each time pergi melaka mama mesti singgah satu bakery shop beli roti or kek untuk anak dier, so tak lah sedih sangat. :)

Bulan puasa ni memang sangat menguji kesabaran kan. Dah la kesabaran saya yang sedia ada memang sangat lah sedikit. Mesti Allah nak tunjuk yang sememangnya kesabaran tu sebahagian daripada iman and i need to tingkatkan lagi iman dengan banyakkan bersabar.

Homework tu rasanya makin lama makin banyak. Ingatkan lepas penyemakan buku hari tu cikgu dah tak bagi kerja banyak-banyak lagi macam waktu form1&2 dulu. Tapi memang tak boleh la nak samakan tahap menengah rendah and menengah atas tu. Completely different. Mula-mula macam terkena culture shock pun ada. Lepas hampir lapan bulan dah boleh adapt sikit-sikit. Kadang-kadang still terasa jugak.

Apa-apa pun life should go on. *ceh,macam tajuk lagu shinee pulak. eh,tu love should go on :)

sumber : sini :)

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger