Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style. Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

Buat sesuatu kena ikhlas

by - Monday, June 25, 2012




Mama selalu nasihat, kalau buat kerja tu kena ikhlas. Barulah berkat segala apa yang kita buat tu. As you know, lepas je SPM saya memang duduk rumah je. Tolong jaga rumah n jaga ain. One day tu, ngada-ngada nak mintak gaji/duit belanja from mama sebab dah bersusah-payah tolong jagakan ain.

me : ma, adik dah susah-susah jaga ain ni mama tak nak bagi gaji ke.
mama : *sambilbuatmukahairan* yang kau ni kenapa. buat keje tu biarlah ikhlas sikit. esok-esok dia yang jaga kau pulak.
me : ----------------------------------



Speechless. Dah tak tau nak reply apa.


Bila fikir-fikir balik memang betul sangat lah pe yang mama cakap tu.  Nak buat something tu jangan nak harap balasan je. I always believe in karma. Bila kita buat baik kat orang, kita pasti akan dapat sesuatu yang balik jugak. And vice versa. And nowadays, (bakkatamama) karma tu dapat naik pesawat. Hari ni kau buat jahat, esok lusa balasan dah sampai. Kalau dulu balasan tu macam lambat je nak sampai kan sekarang tak lagi.

You May Also Like

0 respond