mood beraya dah sampai ^-^





Alhamdulillah, setengah ramadhan dah lepas. Sekejap je kann. Lepas ni tup tup dah sibuk beraya sakan.


I bet semua orang punya persiapan raya mesti dah 50% kan?? Even though baru je dua minggu puasa sebab dah start buat persiapan berbulan-bulan before ramadhan. Kang kalau buat last minute ada je yang tak siap. Betul tak??


Tahun ni, again.. beraya kat KL. Tak boleh balik kampung sebab cuti hanya seminggu. Jujur, saya rindu suasana beraya kat kamoung. The environment is sooo different kalau nak bandingkan dekat kl ni. Waktu kecik-kecik dulu selalu beraya kat kampung sebab hari raya time bulan doplas. Kan tu masa cuti panjang akhir tahun, so takde lah rasa sesak je nak kejar masa kann.


Biasalah, kalau time raya mesti semua benda nak yang baru. Baju baru, kasut baru, perabot baru dll. Kat rumah ni biasa-biasa je. Bak kata mama, 'kalau nak baju baru bila-bila masa pun boleh beli. takyah nak tunggu raya sangat lah'. Even kita dah tau that fact hati ni tetap teringin nak serba-serbi baru masa raya. Tang tu yang tak berapa nak faham.


P.S ma, adik nak laptop baru boleh??? :D

Post a Comment

Designed by FlexyCreatives