3/07/2010

hari sukan

suara da nak hilang,sakit tekak,kaki lebam,rasa macam nak demam.

ni semua saya dapat daripada hari sukan sekolah yang diadakan kat stadium bola sepak cheras semalam.
for the first time hujan waktu hari sukan. bila pikir-pikir balik lebih baik hujan daripada panas membahang sampai kena sun burn. sebab hujan gak aturcara semua da bertukar. semua da jadi tak betul. 

rase terkilan + sakit hati sebab kadet polis telah dikalahkan oleh band dalam perbarisan. band tu bukannya march betul-betul. dorang just jalan ikut tempo sambil bawak instrument dorang. semalam mybe sebab hujan dorang tak bawak instrument dorang sekali. so dorang just jalan je ikut barisan masing-masing. maybe tahun ni bukan rezeki kadet menang. waktu kawad kotak, panas, kaki macam dah kena panggang, bila cikgu umumkan pemenangnya pancaragam rasa macam.... damn!!! kiteorang kalah ngan band. waktu tu rase macam nak bersurai je. kesian sangat kat kak khairani*our komander . hari jumaat dier da nangis merayu suruh kiteorang wat betul-betul. malu kowt. belatih berjemur sampai hitam, tinggal kelas, tak siap homework, tapi tak menang. da 5 tahun berturut-turut kadet manang, tahun ni kalah balik. dengan band pulak tu.

lepas habis nyanyi lagu negaraku, semua bersurai, kiteorang berkumpul. muka masing-masing memang tak tau lah nak cakap. kecewa habislah.nak-nak lagi batch form 5 tahun ni. dowang mesti rasa yang batch dowang tahun ni dah bawa kadet kalah. kalau i kat tempat dorang kompom akan meraung macam kak khairani tu.

rasa macam hari sukan tahun ni la hari sukan paling tak best. will try my best supaya tahun depan kiteorang ley rampas balik title pemenang perbarisan unit beruniform.

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger