7/05/2016

Shopping Raya






I need new raya clothes. Been using the old baju raya for years now that i decided it is about time to get new one. Tapi tapi tapi totally not the type yang sanggup redah sekumpulan besar manusia kat shopping malls just to shop few items. I always scared to try to shop online sebab saiz badan yang tak mengizinkan. Even in physical stores tu payah nak cari yang fit. Mungkin ada online shop yang have return policy, tapi i just dont like the hassle of returning the items and need to wait again for days to get the new one. I dont have any problem to buy other things besides baju and kasut online though.

Thank god dari kecil memang mama tak pernah ajar anak dia wajib shopping untuk hari raya. We just shop for new clothes bila-bila rasa perlu. Tak pernah pulak harus tunggu raya baru dapat baju baru. Jadi selalu rasa takpe la we always can shop later after the storm ends. Saya personally rasa sebab both my parents pun sejenis yang sangat rimas nak bersesak-sesak bila shooping. All of us prefer having a peaceful time to really splurge on things we want. Yelah kalau dah bersesak akan jadi cepat penat dan bila penat tu mulalah semua benda jadi tak kena. A time that are suppose to be enjoyable terus jadi completely opposite.

And this year again raya kat kl oh how i miss suasana raya kat kampung. Doakan kami ada rezeki sempat sambut raya with other families next year.


2 comments:

  1. selamat hari raya! xde baju raya pun xpa janji dpt makan kuih raya...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha setuju! selamat hari raya to you too :)

      Delete

Copyright © 2016 l a d y ' s , Blogger