1/05/2013

How about me??? (cerita lama)



Most of my friends yang seangkatan denganku dah sambung belajar. Mostly, kawan rapatku. How about me???

Ada jugak yang tanya. Ohh terima kasih sebab tanya. The only answer yang ku beri is..

"tunggu rayuan dulu."


Okaayyyyyssss.


Nampak tak betapa i nak sangat dapat the rayuan. Orang lain pergi form 6 dulu, so dorang ada la backup plan. But i don't. Orang lain dah give up on upu and beralih ke IPTS. But i don't. Not yet. Orang lain apply for politeknik. But i don't. Apa nak jadi daaaa.


 Tipu la kalau nak cakap yang i tak jealous tengok dorang dapat masuk IPTA.


For these past 6 months, i've been chilling out in my house. Mesti ada orang tertanya-tanya, tak bosan ke?? And in my case, i tak sempat nak rasa bosan pun sebab ramai orang yang nak dilayan. I'm not home alone.




And the rest is history.















Ni draft entry yang lama. Cerita tahun lepas. Nak delete sayang, nak post tapi cerita tergantung. Ni la jadinya..


Now, i've move on in my life. Apa yang saya kena buat is just jalani semua ni dengan hati yang ikhlas. Mama selalu kata in everything yang kita buat the most important thing is hati kena ikhlas, niat kena betul. Lepas tu insyaallah the result is seperti apa yang kita nak.


New year, new beginning and new spirit. Chaiyok!! Gambate!! Hwaiting!! ^_^






No comments:

Post a Comment

Copyright © 2017 l a d y ' s , Blogger